Kom langs: Ma t/m Vr van 8:00 - 16:30
Bel ons: 0570 - 679 679
12 JUN

Column: Samen werken aan een vlekkeloze en korte klantreis

  • 720

DigiWerkt heeft momenteel ‘De klantreis’ als thema. Voor gemeenten is dat de weg die burgers en bedrijven afleggen voor hun vraag beantwoord wordt of hun aanvraag is afgehandeld. Gemeente Deventer verbetert haar dienstverlening voortdurend en heeft in DigiWerkt een partner gevonden om daarbij te helpen.

Hier waak ik!
Een van de digitale archieven van gemeente Deventer heet Meridio. Eind 2017 stoppen we met dit archief en dat noemen we gekscherend de Mexit. Sommige dossiers vernietigen we, maar andere brengen we over naar ons klantsysteem, de e-Suite, en naar het e-Depot van Overijssel. DigiWerkt schoont de dossiers op, zodat we opgeruimde dossiers kunnen overzetten. Omdat er ook privacygevoelige informatie in zit, moet dat zeer zorgvuldig gebeuren. Burgers willen tenslotte niet dat hun privé-gegevens in het openbare e-Depot te vinden zijn. DigiWerkt heeft bewezen dat prima te kunnen. Zo is DigiWerkt eigenlijk onze lokale waakhond.

Klantreis
Wanneer de opgeschoonde informatie is toegevoegd aan ons klantsysteem zijn onze medewerkers vollediger geïnformeerd over wat er speelt bij een burger of bedrijf. We kunnen vragen sneller en beter beantwoorden en aanvragen vlotter verwerken. Kortom, we bieden een vlekkeloze en korte klantreis. Ook partners die werk voor ons uitvoeren, zoals bijvoorbeeld de Omgevingsdienst, ontvangen volledige en correcte informatie. Zo werken we nog beter samen.

Voorbeeldfunctie voor Overijssel
DigiWerkt beheert al tot volle tevredenheid ons dynamisch archief. Daar kwam de Mexit bij. Dit is mogelijk door een hechte lokale samenwerking. Dit jaar willen we een test uitvoeren met het plaatsen van opgeschoonde dossiers in het e-Depot. Dan kan Deventer een voorbeeldfunctie bekleden voor Overijssel. Ik heb er het volste vertrouwen in dat we hier samen weer een succes van maken. Want zeg nou zelf, deze samenwerking biedt toch alleen maar voordelen?!

Jan Jaap Kolkman
Wethouder Meedoen en Werk & Inkomen

KonnecteD