Kom langs: Ma t/m Vr van 8:00 - 16:30
Bel ons: 0570 - 679 679
19 MAR

Feestelijke start digitalisering bouwvergunningen gemeente Zwolle

 • 0.9K

De start van het digitaliseren van de bouwvergunningen van de gemeente Zwolle is gevierd met een lunch bij het Historisch Centrum Overijssel (HCO). Alle betrokkenen bij dit project, dat minstens één jaar gaat duren, waren hierbij aanwezig. “We zijn bezig met iets unieks”, vertelt Richard Garot, manager Digitaliseren & Informatiseren van DigiWerkt. 

“Door alle processen op elkaar af te stemmen met de gemeente Zwolle, HCO en WEZO zijn we tot een heel efficiënte werkwijze gekomen om alle bouwvergunningen vanaf 1980 te verwerken. Nadat de analoge dossiers zijn geschoond worden de documenten gedigitaliseerd en gearchiveerd. Ter plekke worden de documenten in het Historisch Centrum van Overijssel (HCO) toegevoegd aan het e-Depot en het Collectie Beheer Systeem”, vertelt Garot.

Eeuwigheid
Het e-Depot van het HCO is een depot waar alle overheden uit de provincie Overijssel hun te bewaren digitaal archief kunnen onderbrengen. “Dit is voor de eeuwigheid. Met het collectie beheer systeem kan de collectie worden ingezien”, legt Garot het verschil uit.

Expertise
DigiWerkt zorgt voor het projectmanagement, de expertise, software en apparatuur. De productiemedewerkers voor dit project zijn door DigiWerkt geselecteerd vanuit de gemeente Zwolle. “We vinden het belangrijk om mensen met een afstand tot werk een kans te geven om een bijdrage te leveren aan dit project. Daarom werken we in Zwolle samen met het sociale werkbedrijf Wezo. Daarmee wordt, met een hoog percentage social return een heel mooi en waardevol project gerealiseerd”.

1 comment
  RosellaBig 10 April 2019

  Hello. Very interesting content but it’s hard to find digiwerkt.nl in search results.
  You are out of google’s top ten, so you can’t expect big traffic.
  You need hi quality backlinks to rank in serps.
  And you can get them for free, just search in google:
  fasrixo’s tools

Leave a Comment

KonnecteD