Kom langs: Ma t/m Vr van 8:00 - 16:30
Bel ons: 0570 - 679 679
12 OCT

Bouwvergunningen gemeente Zwolle gedigitaliseerd voor e-Depot HCO

  • 59.6K

DigiWerkt heeft de bouwvergunningen van de gemeente Zwolle tussen 1950 en 1979 gedigitaliseerd. Een bijzondere opdracht. Niet alleen omdat het maar liefst 1064 archiefdozen bevat, maar ook omdat het de eerste klus van DigiWerkt is die geklaard is voor het e-Depot van het Historisch Centrum van Overijssel (HCO). De plek waar de analoge dossiers in opdracht van de gemeente Zwolle waren opgeslagen.

Richard Garot, manager Digitaliseren & Informatiseren van DigiWerkt is nauw betrokken geweest bij de digitaliseringsslag van de gemeente Zwolle. “De gemeente Zwolle heeft aan ons de opdracht gegeven om de analoge dossiers met oude bouwvergunningen op te halen bij HCO en deze in te scannen. Het ging maar liefst om 133 meter aan archiefdozen. Het materiaal kan nu door de medewerkers van het HCO in het e-Depot geplaatst worden.”

Vervolg
“Een erg mooie opdracht. Mede omdat het de eerste keer is dat wij analoge dossiers digitaal hebben gemaakt voor het e-Depot van HCO.” In totaal is de opdracht in zeven maanden geklaard. Vier mensen met een afstand tot werk hebben hier aan mee geholpen. DigiWerkt begint op 8 januari aan het vervolg. Dan worden de bouwvergunningen vanaf het jaar 1980 klaargestoomd voor het e-Depot van het HCO.

Wat is het e-Depot?
e-Depot is een afkorting van elektronisch depot en is de meest gebruikte term voor een digitaal depot. Het e-Depot van het Historisch Centrum Overijssel is een depot waarin alle overheden in de provincie hun te bewaren digitale bestanden kunnen onderbrengen en bereikbaar houden.

3824 comments